Εκπαίδευση του προσωπικού των επιχειρήσεων τροφίμων στις αρχές της Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων
To KEK "ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ" αναλαμβάνει την εκπαίδευση του προσωπικού των επιχειρήσεων τροφίμων στις αρχές της Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων αποτελεί νομική υποχρέωση, όπως προκύπτει από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 852/ 2004, και υλοποιείται μέσω της επίσημης εκπαίδευσης του ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων), την οποία μόνον εγκεκριμένοι από τον ΕΦΕΤ φορείς μπορούν να παρέχουν.
Στο τέλος του σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι υποβάλλονται σε εξετάσεις αξιολόγησης. Οι εξετάσεις θα γίνονται σε σημεία και χρόνο που καθορίζονται από τον ΕΦΕΤ και τα οποία γνωστοποιούνται στον Φορέα Υλοποίησης του σεμιναρίου εντός δέκα (10) ημερών από την ανακοίνωση ολοκλήρωσης του εκπαιδευτικού προγράμματος, μέσω του ιστοτόπου του ΕΦΕΤ.
Στους επιτυχόντες θα δοθεί βεβαίωση εκπαίδευσης από τον ΕΦΕΤ.
Το πρόγραμμα καλύπτει τις θεματικές ενότητες:
- Εισαγωγή στην ασφάλεια τροφίμων
- Μικροοργανισμοί και χαρακτηριστικά τους
- Τροφοδηλητηριάσεις
- Ατομική υγιεινή και συμπεριφορά του χειριστή τροφίμων
- Εργασιακό περιβάλλον
- Πρακτικές καθαρισμού
- Νομοθεσία υγιεινής τροφίμων
ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ SITE ΤΟΥ ΕΦΕΤ
Κατεβάστε την διδακτέα ύλη, την εγκύκλιο και λοιπά βοηθήματα όπως είναι αναρτημένα και στο site του ΕΦΕΤ
- ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΦΕΤ
- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (Eπίπεδο 1)
- YA 14708 - ΟΡΟΙ, ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ & ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΕΚ