Σεμινάριο Τεχνικού Ασφαλείας (Webex)

Οδηγίες για Σύνδεση στην πλατφόρμα WEBEX

 H πλατφόρμα Webex της Cisco είναι μια πλατφόρμα πραγματοποίησης τηλεδιασκέψεων (video conferences) σχεδιασμένη να υποστηρίζει μεγάλο αριθμό χρηστών.

Λογισμικό (software)

Το απαραίτητο λογισμικό για να συνδεθείτε στο ψηφιακό personal room του εισηγητή είναι:

  • πρόγραμμα πλοήγησης (browser)

Δεν απαιτείται άλλο λογισμικό προκειμένου να συνδεθείτε στην πλατφόρμα Webex. Το πρόγραμμα πλοήγησης (chrome, firefox, opera, ie, safari, etc) είναι σε θέση να κάνει τη σύνδεση.

Μπορείτε, εάν το επιθυμείτε, να εγκαταστήσετε επιπλέον την εφαρμογή Webex Meetings (δείτε παρακάτω) και να συνδεθείτε μέσω αυτής στο personal room του εισηγητή. Δεν είναι όμως απαραίτητο. Συνίσταται μάλιστα, οι συνδέσεις των εκπαιδευομένων στην πλατφόρμα Webex και στα personal rooms των εισηγητών να γίνονται με το πρόγραμμα πλοήγησης (browser).

Υλικό (hardware)

 Για να μπορέσετε να παρακολουθήσετε και να συμμετέχετε στη συνάντηση θα χρειαστείτε:

  • Laptop υπολογιστή

Διαθέτει ενσωματωμένα κάμερα και μικρόφωνο/ηχεία

  • Desktop υπολογιστή

Να έχει τουλάχιστον μικρόφωνο και ηχεία. Η κάμερα δεν είναι απαραίτητη. Δεν θα μπορείτε να βλέπετε την παρουσίαση ή ένα screen sharing. Θα μπορείτε όμως να ακούτε με τα ηχεία και να συμμετέχετε με το μικρόφωνο.

  • Mobile συσκευή

Μπορείτε να συνδεθείτε με συσκευές όπως smart phones κα tablets. Διαθέτουν όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται και είστε αρκετά εξοικειωμένοι στη χρήση τους.

  • Απλή τηλεφωνική συσκευή

Μπορείτε να συνδεθείτε και με απλό τηλέφωνο. Τα personal rooms των εισηγητών διαθέτουν toll free αριθμό, τον οποίο μπορείτε να καλέσετε και να συνδεθείτε.

 

Λογισμικό Webex Meetings (desktop έκδοση)

 Μπορείτε να εγκαταστήσετε την desktop εφαρμογή που παρέχει δωρεάν η WebEx στη διεύθυνση: https://www.webex.com/downloads.html

 

 

Κατεβάστε την εφαρμογή και ακολουθείστε τις οδηγίες για την εγκατάστασή της. Εάν για τον οποιοδήποτε λόγο η εγκατάσταση αποτύχει, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Έχετε το πρόγραμμα πλοήγησης για να κάνετε τη σύνδεση.

 

Λογισμικό Webex Meetings (mobile έκδοση)

 Μπορείτε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή “Cisco WebEx Meetings” είτε από Google Play Store για Android συσκευές είτε από το App Store για iOS συσκευές.

   

 Σύνδεση στο personal room του εισηγητή

 

Προκειμένου να ξεκινήσετε live συνάντηση με τον εκπαιδευτικό, θα κάνετε κλικ στον σύνδεσμο (link) που σας έχει κοινοποιηθεί και δείχνει στο personal room του. Αφού κάνετε κλικ στον σύνδεσμο (link), θα εμφανιστεί μία από τις παρακάτω οθόνες: 

Desktop ή Laptop

Mobile συσκευή

   

Από desktop ή laptop (αριστερή εικόνα)

  • Για να συνδεθείτε με το πρόγραμμα πλοήγησης (browser), κάντε κλικ στο button “Cancel” και στη συνέχεια κλικ στο link “Join from you browser”.
  • Για να συνδεθείτε με την εφαρμογή Webex Meetings , κάντε κλικ στο button “Open Cisco Webex Meeting”.

Από mobile συσκευή (δεξιά εικόνα)

  • Για να συνδεθείτε με το πρόγραμμα πλοήγησης, κάντε κλικ στο button “Samsung Internet” (για Samsung συσκευές) ή επιλέξτε το προκαθορισμένο πρόγραμμα πλοήγησης της συσκευής σας.
  • Για να συνδεθείτε με την εφαρμογή Webex Meetings, κάντε κλικ στο button “ Webex Meeting”.

ΕΝΑΡΞΗ LIVE ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

Για να ξεκινήσει η εκπαίδευση συμπληρώστε την φόρμα πάνω δεξιά που αποτελεί και το παρουσιολόγιο της εκπαίδευσης. Με την υποβολή εμφανίζεται πάνω στην φόρμα το link που θα σας οδηγήσει στην εκπαίδευση.

 

Σε οποιαδήποτε περίπτωση θα εμφανιστεί η παρακάτω οθόνη, όπου πιθανότατα να χρειαστεί να ρυθμίσετε ήχο/μικρόφωνο και κάμερα πριν κάνετε κλικ στο πράσινο button “Join Meeting ROOM1 | ROOM2 | ROOM3 ” για να ξεκινήσει επιτέλους η live συνάντηση.


Παρουσιολόγιο Σεμιναρίου

 INNOVATOR ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ

 

Στεφανοπούλου 1, Γαλάτσι

 

(210) 51.47.000

innepe@yahoo.com

Newsletter

Γραφτείτε στο newsletter μας για έγκαιρη ενημέρωση.

Please enable the javascript to submit this form